Proeflesweek, Salsa in-1-dag, Showteam Auditie en meer in augustus 💃🕺

Beste (bijna) cursisten,

Seizoen 2021 – 2022 staat op het punt te beginnen en is gevuld met nieuws en een hoop energie! 🔥

Samenvatting

 1. Proeflesweek en nieuwe cursussen vanaf 30 augustus, inschrijvingen geopend
 2. Salsa in-1-dag op 29 augustus, inschrijvingen geopend
 3. Showteam Auditie op 27 augustus, inschrijvingen geopend
 4. Geüpdatet wekelijks Lesrooster en veranderingen in ons Salsa en Bachata aanbod
 5. Practice Night elke vrijdag, gratis voor iedereen

1. Proeflesweek begint maandag 30 augustus

Proeflesweek vanaf maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 2021. Probeer al onze lessen en cursussen gratis uit, dus reserveer je plek op tijd!

 • Bij opgave voor partnerdans cursussen, kies voor een proefles [1 les, met mogelijkheid tot inschrijven na de proefles bij beschikbaarheid] óf een inschrijving [8 lessen, betalingsverplichting bij opgave].

Er wordt prioriteit gegeven aan mensen die zich inschrijven voor de volledige cursus en aan koppels, altijd in chronologische volgorde van inschrijving!

Lesrooster Proeflesweek

Maandag 30 aug.

 • 19:00u Afro Dance door Marcelino
 • 20:00u Burlesque door Laura
 • 21:00u Bachata Beginners [Plan A] door Laura

Dinsdag 31 aug.

 • 19:00u Urban Fit door Naomi
 • 20:00u Kizomba Beginners door Pjotr
 • 21:00u Kizomba Improvers door Pjotr

Woensdag 1 sep.

 • 18:00u Ladystyling door Laura

Donderdag 2 sep.

 • 19:00u Salsa Beginners [Plan B] door Ricardo
 • 20:00u Salsa Improvers [Plan B] door Ricardo
 • 21:00u Salsa Intermediate door Ricardo

Vrijdag 3 sep.

 • 19:00u Salsa Beginners [Plan A] door Ricardo

2. Salsa in-1-dag op zondag 29 augustus

Nog nooit salsa gedanst maar altijd al willen proberen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Geschikt voor beginners die hun dansskills een kickstart willen geven en voor de meer gevorderde dansers om te relaxen en te focussen op technische details! 

Datum: Zondag 29 augustus 2021 
Tijd: 11:00u – 14:30u
Prijs: € 35 p/p

Planning:
11:00u: instructie
12:30u: lunchpauze (neem je eigen lunch mee!)
13:00u: instructie
14:00u: vrije oefentijd

3. Showteam Auditie op 27 augustus

Wil jij uitdaging, snel beter leren dansen en shinen? Geef nu op voor de Showteam Auditie op vrijdag 27 augustus! Ladystyling + Stretching + Choreografie.

 • Reguliere lessen van het showteam vinden wekelijks plaats op de woensdagen van 19:00u tot 21:45u.

De auditie heeft een open level, maar het tempo en niveau ligt hoger dan bij onze andere lessen. Kom gerust om te kijken of het iets voor je is!

4. Geüpdatet Wekelijks Rooster, veranderingen in ons Salsa en Bachata aanbod en ander nieuws

Het nieuwe rooster kun je terugzien via de Lesrooster Pagina.

 • Tot ziens Silvia! Helaas is Silvia verhuisd, dus de Burlesque lessen worden overgenomen door Laura! Latin Jazz wordt niet gecontinueerd. We zijn dankbaar om samengewerkt te hebben met zo’n goede danser. Echter, treur niet! We zullen er voor zorgen dat ze terugkomt voor bootcamps, workshops of andere speciale gelegenheden!
 • LET OP! Het cursusplan van Salsa en Bachata is veranderd, natuurlijk in positieve zin! Laura wordt onze nieuwe Bachata docente. Daarnaast verandert de cursusstructuur als volgt:

Zoals je ziet in de afbeelding worden de Salsa en Bachata lessen nu verdeeld in Beginners, Improvers, Intermediate en Advanced groepen. LET OP! Als een cursus een ‘Plan A’ of ‘Plan B’ heeft, betekent dit dat je beide cursusplannen moet volgen om door te gaan naar het volgende niveau.

 • Voor al onze huidige Salsa cursisten, lees goed: Beginners blijft Beginners. Intermediate wordt Improvers en Advanced wordt Intermediate. Dit betekent dat we enkel de naam van de cursussen veranderen, niet de inhoud. Als je dus een Advanced cursist was, schrijf je je nu in voor Intermediate en je ontvangt exact dezelfde lessen als voorheen. Je wordt niet in niveau teruggezet, het is enkel een naamsverandering. Op dit moment is er nog geen Salsa Advanced groep, dit wordt gedurende het jaar opgepakt.
 • Voor onze huidige Bachata cursisten, lees goed: We hebben ons gehele Bachata programma gereviseerd, waardoor we nu met een frisse start beginnen. We raden je aan je in te schrijven voor de Beginners les, zodat je goed voorbereid bent wanneer we een volgend level openen! Leren ga je sowieso…

Waarom doen we dit? Wij geloven dat er voldoende content is in Salsa en Bachata om meer groepen te openen. We kalibreren opnieuw en verhogen het niveau en daarmee de kwaliteit van onze lessen!

 • Kizomba blijft voorlopig zoals het is, we starten met een Beginners en Improvers groep.

5. Practice Night elke vrijdag

Vanaf vrijdag 3 september starten we met een wekelijkse Practice Night op de vrijdagavonden, van 20:00u tot 22:00u. Gratis toegankelijk voor zowel cursisten als niet-cursisten van Descarga Salsa. Volg je les in een andere dansschool? Geen enkel probleem, je bent van harte welkom!

 • Onze methodologie bestaat uit zowel groepslessen en oefentijd op de dansvloer. We geloven dat lessen belangrijk zijn, maar al het geleerde in de praktijk oefenen is nog veel belangrijker!
 • Je hoeft je niet van tevoren op te geven voor de Practice Night. Wel vragen we om via de QR-code op locatie of via de website een gezondheidsverklaring in te dienen. Uiteraard blijf je thuis bij klachten.

Algemene informatie:

Alle evenementen en lessen zoals hier beschreven vinden plaats in Dansschool Descarga Salsa, Esdoornstraat 3, Ruimte 10 (CO Zwolle). Je kunt gratis parkeren op het terrein. Betalen kan via bankoverschrijving, pin of contant. Als je je inschrijft voor een betaalde les of evenement, dan is je opgave pas bevestigd na betaling. Betaling geschiedt voorafgaand aan het evenement of de les. Als lessen of cursussen moeten worden gepauzeerd, verplaatst of geannuleerd vanwege coronagerelateerde zaken, dan heb je in geen geval recht op geld teruggave. Ook als je zelf van gedachten veranderd, geven we geen geld terug. Dit risico is voor jezelf. Bij inschrijving ga je hiermee akkoord.

Hartelijke groeten en tot op de dansvloer!

Team Descarga