Hanneke Céspedes García – Zwiers

Salsa -en bachata docent, oprichter en eigenaresse 🇳🇱🇬🇧🇪🇸

Mijn naam is Hanneke, ik ben geboren in 1991 en ik ben dansdocent en eigenaar van Descarga Salsa! Ik geef salsa- en bachatales in de dansschool en ben verantwoordelijk voor veel van wat er achter de schermen gebeurt.

Sinds 2020 ben ik getrouwd met Ricardo, samen wonen we in Zwolle met onze twee honden. Ook ben ik gecertificeerd coach en fotografe (Pictu Fotografie). In mijn vrije tijd dans ik natuurlijk zoveel mogelijk! Ook houd ik van koken en het buitenleven.

Oorspronkelijk ben ik pedagoge en mbo-docent en heb dus een achtergrond in de zorg en het onderwijs. Ik heb twee bachelorstudies afgerond; Pedagogiek aan hogeschool Windesheim en een kopopleiding als docent Pedagogiek aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Sinds februari 2023 werk ik volledig als zelfstandige.

In 2014 ben ik gestart met dansen, ik woonde toen in Cuzco, Peru. Tijdens het uitgaan in de club móest er natuurlijk salsa gedanst worden en sindsdien ben ik niet meer gestopt.

Ik vind het belangrijk dat dansles niet enkel gaat om het aanleren van figuren, juist de laag die eronder zit, is voor mij de essentie van dansen. Uit je hoofd en in je lijf! Veel van jezelf is terug te zien in de manier waarop je danst. Voor mij komt al het goede van het leven samen in dansen. Ik wil graag mijn passie met jullie delen en ik hoop het vuurtje van het plezier in dansen bij jullie aan te wakkeren. Technisch dansen kun je leren, maar het plezier erin maak je samen!


Team Descarga

Ricardo

Salsa en Bachata 🇪🇸🇬🇧🇳🇱

Ik ben Panamees 🇵🇦, geboren in ’90 en ik woon sinds 2020 in Nederland.

Ik werk momenteel als fulltime bedrijfsjurist bij MessageBird in Amsterdam, een Nederlands bedrijf in technologie en communicatie. Ik heb rechten gestudeerd en een master in Europees recht afgerond, gespecialiseerd in compliance.

Salsa heeft me veel gegeven; mooie vriendschappen, wereldreizen, zelfvertrouwen en zelfs de kans om mijn vrouw te ontmoeten! Salsa is niet alleen een dans- en een muzikaal genre, maar ook een cultuur van lachen, vreugde, positivisme, zelfverbetering, energie en vriendschap. Het vergezelt je elke dag, de hele dag! Deze levensstijl wil ik graag met je delen.

Katie

Salsa 🇬🇧🇪🇸

Ik ben Katie en kom uit Portland, Oregon uit de Verenigde Staten en ben in oktober 2021 naar Nederland verhuisd.

In 2016 ben ik in Portland begonnen met Latin dansen en sindsdien heb ik getraind bij verschillende docenten en in verschillende landen, maar altijd met de focus op de New York stijl van salsa (On2).

Als ik niet dans, werk ik als boarding-parent op een internationale kostschool. Verder houd ik van lezen, bakken en reizen met mijn man en hond!

Joost

Salsa 🇳🇱🇬🇧

Hey, ik ben Joost, 34 jaar en woon in Deventer.

Al van jongs af aan vind ik Latin muziek mooi, maar wist ik nooit wat het was. In 2012 ben ik in Deventer danslessen gaan volgen en kwam ik tot de ontdekking dat dit de muziek is die mij zo aanspreekt.

In het dansen heb ik mijn passie gevonden en deze passie deel ik graag met jullie!

Vanaf september 2023 ben ik als docent salsa beginners onderdeel van het team van Descarga. Hopelijk zien we elkaar binnenkort in de les of bij Descarga Libre!

Rianne

Salsa 🇳🇱🇬🇧

Hoi, ik ben Rianne en ik woon samen met mijn man en dochtertje in Zwolle. Ik ben leerkracht op een basisschool en houd van gezelligheid om mij heen.

Ik dans nu zo’n zeven jaar en ik heb eerder lessen salsa gegeven. Daarnaast heb ik in een salsa en bachata showteam gedanst, hier heb ik veel geleerd over ladystyling.

Nu wil ik mij minder focussen op de prestatie en meer op het plezier! Mijn hart gaat vooral kloppen van salsa, omdat ik houd van de muzikaliteit die ik in het dansen op deze muziek kwijt kan. Een avondje dansen is voor mij dé perfecte manier om te ontspannen.

Ik wil mensen zelfvertrouwen geven om te te dansen en hoop dat in de lessen te kunnen doen!


Over Descarga Salsa

Descarga Salsa is in september 2019 opgericht. Nadat Hanneke terugkwam uit Latijns-Amerika, merkte ze op dat het aanbod op het gebied van Salsa in de regio vrij mager was. Daarop heeft ze besloten er zelf verandering in te brengen door een latin dansschool te starten, zodat de latin scene in Zwolle en omstreken weer kon opbloeien. In eerste instantie werkte ze samen met twee collega’s, maar rond de zomer van 2020 is ze alleen verder gegaan.

In het najaar van 2020 kwam Ricardo in beeld en is Descarga Salsa in korte tijd uitgegroeid tot een echt familiebedrijf, ondanks alle perikelen rondom Covid-19. Door Hanneke’s en Ricardo’s kwaliteiten te combineren, zijn ze een echt powerteam geworden! Samen beheren ze de – inmiddels grootste – latin dansschool van Zwolle. Hanneke doet daarin de zaken achter de schermen en samen geven ze daarnaast les.

‘Descarga Salsa’ heeft meerdere betekenissen. Allereerst is de descarga een onderdeel van salsa muziek. Het is het moment waarin de artiesten los gaan in improvisatie en alle instrumenten te horen zijn, soms doen de zangers of zangeressen ook mee. Descarga betekent letterlijk ontlading. Ook heeft het Spaanse werkwoord descargar nog een andere betekenis, namelijk downloaden. Door het dansen op de muziek, download je als het ware het ritme in je lijf! Hoe tof is dat!

“Met heel veel plezier de beginnerscursus salsa gevolgd, mede dankzij de enthousiaste wijze van lesgeven maar óók vanwege een leuke club medecursisten. Het is even wennen dat je niet met een vaste partner danst maar daardoor leer je wel leiden en volgen. Na elke les worden de nieuwe stappen gefilmd en via WhatsApp verstuurd. Heel handig om thuis te oefenen.”

Petra