Hanneke Céspedes García – Zwiers

Salsa -en bachata docent, oprichter en eigenaresse 🇳🇱🇬🇧🇪🇸

Mijn naam is Hanneke, ik ben geboren in 1991 en ik ben dansdocent en eigenaar van Descarga Salsa! Ik geef salsa- en bachatales in de dansschool en ben verantwoordelijk voor veel van wat er achter de schermen gebeurt.

Sinds 2020 ben ik getrouwd met Ricardo, samen wonen we in Zwolle met onze twee honden. Ook ben ik gecertificeerd coach en fotografe (Pictu Fotografie). In mijn vrije tijd dans ik natuurlijk zoveel mogelijk! Ook houd ik van koken en het buitenleven.

Oorspronkelijk ben ik pedagoge en mbo-docent en heb dus een achtergrond in de zorg en het onderwijs. Ik heb twee bachelorstudies afgerond; Pedagogiek aan hogeschool Windesheim en een kopopleiding als docent Pedagogiek aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Sinds februari 2023 werk ik volledig als zelfstandige.

In 2014 ben ik gestart met dansen, ik woonde toen in Cuzco, Peru. Tijdens het uitgaan in de club móest er natuurlijk salsa gedanst worden en sindsdien ben ik niet meer gestopt.

Ik vind het belangrijk dat dansles niet enkel gaat om het aanleren van figuren, juist de laag die eronder zit, is voor mij de essentie van dansen. Uit je hoofd en in je lijf! Veel van jezelf is terug te zien in de manier waarop je danst. Voor mij komt al het goede van het leven samen in dansen. Ik wil graag mijn passie met jullie delen en ik hoop het vuurtje van het plezier in dansen bij jullie aan te wakkeren. Technisch dansen kun je leren, maar het plezier erin maak je samen!


Team Descarga

Ricardo

Salsa en Bachata 🇪🇸🇬🇧🇳🇱

Ik ben Panamees 🇵🇦, geboren in ’90 en ik woon sinds 2020 in Nederland.

Ik werk momenteel als fulltime bedrijfsjurist bij Bird in Amsterdam, een Nederlands bedrijf in technologie en communicatie. Ik heb rechten gestudeerd en een master in Europees recht afgerond, gespecialiseerd in compliance.

Salsa heeft me veel gegeven; mooie vriendschappen, wereldreizen, zelfvertrouwen en zelfs de kans om mijn vrouw te ontmoeten! Salsa is niet alleen een dans- en een muzikaal genre, maar ook een cultuur van lachen, vreugde, positivisme, zelfverbetering, energie en vriendschap. Het vergezelt je elke dag, de hele dag! Deze levensstijl wil ik graag met je delen.

Katie

Salsa 🇬🇧🇪🇸

Ik ben Katie en kom uit Portland, Oregon uit de Verenigde Staten en ben in oktober 2021 naar Nederland verhuisd.

In 2016 ben ik in Portland begonnen met Latin dansen en sindsdien heb ik getraind bij verschillende docenten en in verschillende landen, maar altijd met de focus op de New York stijl van salsa (On2).

Als ik niet dans, werk ik als boarding-parent op een internationale kostschool. Verder houd ik van lezen, bakken en reizen met mijn man en hond!

Rianne

Salsa 🇳🇱🇬🇧

Hoi, ik ben Rianne en ik woon samen met mijn man en twee dochtertjes in Zwolle. Ik ben leerkracht op een basisschool en houd van gezelligheid om mij heen.

Ik dans nu zo’n zeven jaar en ik heb eerder lessen salsa gegeven. Daarnaast heb ik in een salsa en bachata showteam gedanst, hier heb ik veel geleerd over ladystyling.

Nu wil ik mij minder focussen op de prestatie en meer op het plezier! Mijn hart gaat vooral kloppen van salsa, omdat ik houd van de muzikaliteit die ik in het dansen op deze muziek kwijt kan. Een avondje dansen is voor mij dé perfecte manier om te ontspannen.

Ik wil mensen zelfvertrouwen geven om te te dansen en hoop dat in de lessen te kunnen doen!

Britte

Salsa 🇳🇱🇬🇧

Mijn naam is Britte, zoals je hierboven ziet. Wonend, dansend en musicerend in Zwolle. Hier een klein stukje om mij beter te leren kennen.

Mijn liefde voor latin, zowel de dans als de muziek, is altijd al erg groot geweest. Vroeger heb ik al veel gedanst en door de jaren heen ben ik met enige regelmaat in aanraking gekomen met salsa en mijn hart werd veroverd. Wat een mooie manier om jezelf te kunnen opladen, ontladen en te verliezen. Na jaren lang wensen om salsa een definitieve plek in mijn leven te geven, heb ik besloten om hier werkelijk wat mee te doen. And here we are! Nu is het tijd om dit met jullie te delen.

Naast dansen ben ik veel met muziek bezig. Ik ben drie dagen werkzaam in het voortgezet onderwijs als muziek docent en dirigent/artistiek leider voor mijn schoolorkest. Daarnaast geef ik workshops op verschillende scholen. Ik speel zelf viool waar ik les in geef en ook als uitvoerend muzikant mee bezig ben. Ik ben onderdeel van een Mariachi band waar ik veel mee speel. Dit wordt aangevuld met verschillende projecten en evenementen.

Iris

Salsa en Bachata 🇳🇱🇬🇧

Beste dansers,

Ik ben Iris, mijn achtergrond is in moleculaire plantenbiologie. Planten zijn – naast mijn werk – ook een van mijn vele hobby’s. Tuinen ontwerpen en aanleggen, terrariums maken etc. Ik ben iemand die alles wil leren maken; van lampen opnieuw bedraden tot kleding naaien.

Ik heb hiervoor ook op een andere dansschool les gegeven. Dit was geen Salsa en Bachata maar Lindy Hop, een jaren ’30/’40 swing dans! Dit heb ik zo’n acht jaar gedaan. Daarvoor heb ik tijdens mijn middelbare schooltijd zo’n zes jaar stijldansen gevolgd.

Ik geniet er enorm van om weer een nieuwe dans te leren. Salsa en Bachata probeer ik me zowel als leider en als volger eigen te maken en ik ben blij dat ik hier bij Descarga een extra thuis heb gevonden!

Wouter

Salsa 🇳🇱🇬🇧

Hallo! Ik ben Wouter, geboren en getogen in het pittoreske Hoogeveen en sinds 7 jaar import Zwollenaar. Naast dat ik graag dans, werk ik fulltime als teamleider Logistiek bij de Hornbach en ben ik op het Bevrijdingsfestival te vinden als coördinator en allround aanpakker bij het Kattegat festival.

Door de jaren heen heb ik wel eens een proeflesje salsa gevolgd. Echter heeft dansschool Descarga mijn hart gegrepen met de invulling van hun Salsa lessen. Ik loop hier sinds begin 2023 en je zal mij hier nog vaak gaan tegenkomen. Passie voor salsa, dat heb ik hier gevonden.

Dansen heb ik altijd graag gedaan. Als er een feestje is en je bent mij kwijt? Check de dansvloer, 99% kans dat je mij daar gaat vinden. Dansen, bewegen op muziek, het heeft mij altijd zo ontzettend veel plezier en energie gegeven. Dit wil ik graag met jullie delen in de lessen en tijdens de socials. Je leert hier veel leuke mensen kennen en maakt vrienden voor het leven. Ik zie je op de dansvloer!

Kim

Salsa 🇳🇱🇬🇧

Haii, ik ben Kim, 21 jaar en wonend in Zwolle.
In 2022 ben ik voor mijn studie naar Aruba geweest en tijdens mijn minor die ik daar volgde, heb ik verschillende (traditionele) dansen van Aruba ontdekt en gedanst. Zo heb ik ook workshops van salsa en bachata gehad. Hier werd ik direct verliefd op de muziek- en dansstijlen!

Ik besloot in Nederland het dansen op te pakken en zo ben ik terecht gekomen bij Descarga Salsa, hier heb ik mijn liefde voor bachata en salsa uitgebreid.

Dansen geeft me een gevoel van zelfvertrouwen, vrijheid en geluk, wat ik iedereen graag mee zou willen geven!


Over Descarga Salsa

Descarga Salsa is in september 2019 opgericht. Nadat Hanneke terugkwam uit Latijns-Amerika, merkte ze op dat het aanbod op het gebied van Salsa in de regio vrij mager was. Daarop heeft ze besloten er zelf verandering in te brengen door een latin dansschool te starten, zodat de latin scene in Zwolle en omstreken weer kon opbloeien. In eerste instantie werkte ze samen met twee collega’s, maar rond de zomer van 2020 is ze alleen verder gegaan.

In het najaar van 2020 kwam Ricardo in beeld en is Descarga Salsa in korte tijd uitgegroeid tot een echt familiebedrijf, ondanks alle perikelen rondom Covid-19. Door Hanneke’s en Ricardo’s kwaliteiten te combineren, zijn ze een echt powerteam geworden! Samen beheren ze de – inmiddels grootste – latin dansschool van Zwolle. Hanneke doet daarin de zaken achter de schermen en samen geven ze daarnaast les.

‘Descarga Salsa’ heeft meerdere betekenissen. Allereerst is de descarga een onderdeel van salsa muziek. Het is het moment waarin de artiesten los gaan in improvisatie en alle instrumenten te horen zijn, soms doen de zangers of zangeressen ook mee. Descarga betekent letterlijk ontlading. Ook heeft het Spaanse werkwoord descargar nog een andere betekenis, namelijk downloaden. Door het dansen op de muziek, download je als het ware het ritme in je lijf! Hoe tof is dat!

“Met heel veel plezier de beginnerscursus salsa gevolgd, mede dankzij de enthousiaste wijze van lesgeven maar óók vanwege een leuke club medecursisten. Het is even wennen dat je niet met een vaste partner danst maar daardoor leer je wel leiden en volgen. Na elke les worden de nieuwe stappen gefilmd en via WhatsApp verstuurd. Heel handig om thuis te oefenen.”

Petra